EĞİTİM FELSEFEMİZ

 

Eğitim felsefemiz, geleneksel sınıf ve öğrenme yöntemleri ile beraber inovatif öğrenme alanları oluşturarak, bu ortamlarda hareket etmeye, grup çalışmasına, beraberce öğrenmeye, üretmeye, tasarlamaya uygun, teknoloji entegrasyonu sağlanmış alanlar ile buluşturmayı amaçlamaktadır. Kütüphaneler ve laboratuvarlar  ile okullarımızı öğrenme merkezleri haline getirerek öğrencilerimizin akademik ve sosyal alanlarda gelişimlerine olanak sağlıyoruz.

Yüksek teknolojiyi ulusal alanlara yaygınlaştırmada öncülük eden, eğitimde çalışma ortamında işbirliğine dayalı, öğrenci odaklı ve uygulamalı öğrenim fırsatı sunarak dijital dönüşüm ve teknolojik değişime özgün ve nitelikli katkı veren, çevreye ve insana duyarlı, gelişimini sürdürülebilir biçimde koruyan bir eğitim anlayışı benimsemekteyiz.

Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu kazanımlar çerçevesinde hazırlanmış olan müfredat ile temel bilimleri içeren geleneksel okul müfredatları, iş hayatının ve teknoloji dünyasının gerektirdiği becerileri de içerecek şekilde geliştirerek, kulüp çalışmalarımızla birlikte öğrencilerimize 21. yüzyıl yaşam becerilerini kazandırıyor, aynı zamanda da sınavlara hazırlık aşamasını gerçekleştiriyoruz. 

Öğrencilere müfredat programının akademik kazanımlarının yanı sıra kendine değer verme, yeteneklerini keşfetmelerini sağlama fiziksel, zihinsel, sosyal kapasitelerini ve buna bağlı olarak özgüven düzeylerini artırmayı hedefliyoruz. Toplumun geleceğinde nasıl bir rol alacağını, hangi mesleği, hangi yeterliliklerle yapabileceği konusunda farkındalık sağlamayı amaç ediniyoruz.

Toplumsal duyarlılık ve farkındalığı sağlama, birey olma ve aidiyet duygularını besleme, modern ve teknolojik yaşamın beraberinde getirdiği dünya vatandaşlığı kavramını benimsetme, evrensel hoşgörü ve barış duygusunu benimsemiş, farklı kültürlere duyarlı bireyler yetiştirmek temel amaçlarımız arasında yer almaktadır.

Öğrencilerimizin birer birey olarak özgüveni ve olumlu benlik algısını geliştirme, kişisel sorunlarını çözme becerilerini geliştirme, sorumluluk duygusunu geliştirme, kendini tanıma becerilerini geliştirme, karşısındakini anlama becerilerini geliştirme, kendini ifade edebilme becerilerini geliştirme ana amaçlarımızın arasında yer almaktadır.

Öğrencilerimize okuma alışkanlığı aşılarken, hayal kurma, merak etme, sorgulama, problem çözme, grup içinde kendini ve fikirlerini rahatça ifade edebilme gibi pek çok beceriyi aynı anda kazandırıyoruz. Öğrencilerin okudukları kitapları drama yoluyla canlandırdığı ve ayrıca her hafta usta bir yazar, editör, senarist, drama eğitmeni, edebiyat eleştirmeni veya ünlü çizerin konuk olduğu Yaratıcı Yazma ve Okuma Atölyesinde öğrencileri farklı zenginliklerle buluşturarak onların okuma ve yazma becerilerini geliştiriyor, okumaya ve yazmaya değişik açılardan bakmalarını sağlıyoruz.